Boczniaki w panierce


PRZEPIS Z KOLIZJE SMAKÓW

Składniki:

  • 10 boczniaków,
  • 50g mąki,
  • 50g bułki tartej,
  • Jajko,
  • 50g masła,
  • Świeżo mielony pieprz, sól


Przygotowanie:
  • Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko.
  •  Patelnie stawiamy na średni gaz i rozpuszczamy masło. 
  • Grzyby obsypujemy solą i pieprzem. Następnie maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. 
  • Smażymy na złoty kolor z obu stron i zajadamy.

Oryginalne wykonanie z www.kolizjesmakow.blogspot.com

MOJA OPINIA: tutaj nie ma czego oceniać, przepis jest prosty i smaczny;)  

MOJA OCENA: 5

Boczniaki w panierce, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com


Komentarze

Prześlij komentarz