PRZEPIS Z KOLIZJE SMAKÓW
Składniki:
- 10 boczniaków,
- 50g mąki,
- 50g bułki tartej,
- Jajko,
- 50g masła,
- Świeżo mielony pieprz, sól
Przygotowanie:
- Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko.
- Patelnie stawiamy na średni gaz i rozpuszczamy masło.
- Grzyby obsypujemy solą i pieprzem. Następnie maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
- Smażymy na złoty kolor z obu stron i zajadamy.
Oryginalne wykonanie z www.kolizjesmakow.blogspot.com |
MOJA OPINIA: tutaj nie ma czego oceniać, przepis jest prosty i smaczny;)
MOJA OCENA: 5
Boczniaki w panierce, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Bardzo dziękujemy za tak zacną opinie :)
OdpowiedzUsuń