Pikantny krem pieczarkowy



PRZEPIS Z SMAKOWITY KĄSEK



Składniki:
  • nóżki pieczarek, około 400 g,
  • bulion,
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu,
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę,
  • pęczek pietruszki

Przygotowanie:
  • Do pół litra bulionu dodajemy cząstki pieczarek, wcześniej podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  • Gotujemy około 7 minut.
  • Wszystko miksujemy i podajemy jako zupę-krem przyprawioną pietruszką i pieczarką pokrojoną w plasterki.


Oryginalne wykonanie z www.smakowitykasek.pl

MOJA OPINIA:  zupa jest smaczna, ale chyba jednak wolę zamiast kremu tradycyjną zupę pieczarkową. Robi się ją bardzo szybko. Nie wymaga wielu składników. Użyłam całych pieczarek i bulionu. Na koniec dodałam jogurt i camembert. Zawsze chciałam zrobić krem pieczarkowy, to dobry przepis żeby spróbować czy jesteśmy fanami tego typu rozwiązania.

MOJA OCENA: 4


Krem pieczarkowy, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze