SPRAWDZONY PRZEPIS: Kurczak w panierce z parmezanu



Sprawdzony przepis na kotlety z fileta z kurczaka z piekarnika. Nie musisz już smażyć kotletów na oleju! A przygotowanie obiadu zajmie Ci tylko chwilę!

Kotlet z kurczaka w parmezanie, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 1/3 szklanki startego parmezanu
  • pół szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  • Oczyścić kurczaka i pokroić na mniejsze części. Jeśli nie będą cienkie jak kotlety, można je rozbić. Lekko posolić i popieprzyć kurczaka.
  • Nastawić piekarnik na 220 stopni. Wymieszać bułkę z parmezanem. 
  • Kurczaka posmarować masłem, następnie obtoczyć w bułce i parmezanie. Piec około 20 minut, do zarumienienia się.
 

Kotlety z piekarnika, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze