Ta pasta z makreli jest przepyszna. Puszysta, smaczna i bardzo zdrowa. Uwielbiam jeść ją na kolację, koniecznie z grzankami!
Pasta z makreli, przepis z książki BIKE&COOK |
Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 2 czubate łyżki sera ricotta
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 1/4 małej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- Makrelę obierz ze skóry i usuń ości.
- Cebulę pokrój w kostkę.
- Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładką masę.
Pasta z makreli, BIKE&COOK |
Moja ocena:
- Pastę robi się bardzo szybko.
- Jest bardzo zdrowa i smaczna.
- Oceniam na 5 z plusem!
Pasta z makreli i ricotty, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Ta pasta z makreli jest przepyszna. Po prostu najlepsza wersja jaką jadłem. Idealna na kanapki, idealne danie na kolację.
OdpowiedzUsuńDzisiaj znowu robilismy paste z makreli z ricottą. Ten przepis jest mega.
OdpowiedzUsuńFajny przepis na pastę rybną, jestem pod wrażeniem. Ta pasta z makreli i ricotty po prostu wymiata
OdpowiedzUsuń