Arbuz z fetą i czarnuszką od BIKE&COOK


Sałatka z arbuza i fety to genialne rozwiązanie na upalne dni. Do tego wygląda znakomicie! Jeśli... nie pomylisz w sklepie arbuza i zamiast czerwonego, kupisz żółtego! Plus był taki, że nie miał pestek, a smak taki sam!

Oryginalny przepis pochodzi z książki "Bike&Cook"

Składniki:  
  • 300 g arbuza
  • 60 g sera typu feta
  • kilka liści rukoli
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:
  • Arbuz pokrój w kostkę, usuń pestki. Fetę pokrusz na kawałki i połącz w misce z arbuzem. Dodaj pokrojoną cebulę i liście rukoli.
  • Oliwę, sok z cytryny i miód dokładnie wymieszaj i tuż przed podaniem polej nimi sałatkę. Całość posyp czarnuszką.
 
Arbuz z fetą i czarnuszką od "Bike&Cook"
 Moja opinia:
  • Składniki podane są na jedną porcję.
  • Sałatka jest orzeźwiająca i fajnie sprawdzi się na letni dzień.
  • Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu.
  • Możesz nią zaskoczyć pozytywnie swoich gości!
  • Oceniam na 5!  
 
Arbuz z fetą i czarnuszką www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze

Prześlij komentarz