Sałatka z arbuza i fety to genialne rozwiązanie na upalne dni. Do tego wygląda znakomicie! Jeśli... nie pomylisz w sklepie arbuza i zamiast czerwonego, kupisz żółtego! Plus był taki, że nie miał pestek, a smak taki sam!
![]() |
| Oryginalny przepis pochodzi z książki "Bike&Cook" |
Składniki:
- 300 g arbuza
- 60 g sera typu feta
- kilka liści rukoli
- 1/4 czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Arbuz pokrój w kostkę, usuń pestki. Fetę pokrusz na kawałki i połącz w misce z arbuzem. Dodaj pokrojoną cebulę i liście rukoli.
- Oliwę, sok z cytryny i miód dokładnie wymieszaj i tuż przed podaniem polej nimi sałatkę. Całość posyp czarnuszką.
![]() |
| Arbuz z fetą i czarnuszką od "Bike&Cook" |
- Składniki podane są na jedną porcję.
- Sałatka jest orzeźwiająca i fajnie sprawdzi się na letni dzień.
- Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu.
- Możesz nią zaskoczyć pozytywnie swoich gości!
- Oceniam na 5!
| Arbuz z fetą i czarnuszką www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |


Super ta sałatka na upały
OdpowiedzUsuń