PRZEPIS Z ZAKOCHANE W ZUPACH
Składniki :
- 2 główki czosnku
- 3-4 ziemniaki
- cebula
- 0,7 l rosołu lub wywaru warzywnego
- 2 trójkąty serka topionego śmietankowego
- olej do smażenia
- pieprz czarny ziarnisty
- szczypta soli morskiej
Przygotowanie:
- Ząbki czosnku lekko miażdżymy trzonkiem noża, obieramy ze skórki, siekamy. Cebulę kroimy w kostkę.
- W rondlu na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy czosnek, smażymy, aż czosnek zacznie wydawać przyjemny aromat.
- Dodajemy do rondla pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy, podlewamy wywarem lub rosołem, zagotowujemy, gotujemy 15 minut.
- Dodajemy serki topione, mieszamy, miksujemy zupę na gładki krem.
- Doprawiamy zupę szczyptą soli i tłuczonym pieprzem.
Oryginalne wykonanie z www.zakochanewzupach.pl |
MOJA OPINIA: Zupa jest przepyszna! Przygotowuje się ją błyskawicznie. jest bardzo smaczna i syta. Można dodać do niej starty żółty ser. Pięknie pachnie, nie czuć od niej czosnku, w takiej wersji, którą najczęściej kojarzymy.
Uwielbiam tę zupę, jest przepyyyyyyyszna! I tak łatwo ją się robi.
OdpowiedzUsuńRobiłam ją kilka razy i wreszcie muszę zostawić komentarz, bo jest zaskakująco dobra!
OdpowiedzUsuń