PRZEPIS Z PRZEŚLIJ PRZEPIS
Składniki:
- 4 udka,
- 1 mała cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 200 g mrożonego szpinaku,
- 1/4 strąka czerwonej papryki,
- 1/2 kostki sera feta (lub 1/2 kostki sera sałatkowo-kanapkowego),
- przyprawa do kurczaka (klasyczna lub pikantna),
- pieprz,
- olej
Przygotowanie:
- Należy zacząć od przygotowania farszu. Posiekaj cebulę i czosnek (czosnek można rozgnieść w moździerzu).
- Pokrój paprykę w kostkę. Na oleju podsmaż cebulę, czosnek i paprykę. Dodaj rozmrożony wcześniej szpinak, smaż do wyparowania wody.
- Następnie dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw pieprzem do smaku.
- Dodawanie soli nie jest konieczne-ser jest słony sam w sobie. Podsmaż chwilę, odstaw do ostygnięcia.
- Usuń kości z udek tak, aby powstały kieszonki. Każde udko należy nadziać mniej więcej dwoma łyżkami farszu i spiąć wykałaczkami.
- Udka oprósz przyprawą do kurczaka i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz w 180 stopniach przez ok. 50 minut.3.
- Usuń kości z udek tak, aby powstały kieszonki. Każde udko należy nadziać mniej więcej dwoma łyżkami farszu i spiąć wykałaczkami. Udka oprósz przyprawą do kurczaka i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.przyslijprzepis.pl |
Komentarze
Prześlij komentarz