PRZEPIS Z MAKECOOKINGEASIER
Składniki:
- 400 g twarogu trzykrotnie zmielonego (użyłam w kostce)
- 6-8 pianek Ptasie Mleczko®
- 250 ml mleka 3,2 %
- 150 ml śmietanki 36 %
- 1/2 szklanki cukru
- 4 łyżki żelatyny
- 400 g mrożonych truskawek (lub świeżych)
Przygotowanie:
- Mleko i śmietanę gotujemy z cukrem, dodajemy żelatynę, mieszamy i schładzamy. Zmielony twaróg łączymy ze zmiksowanymi truskawkami i dodajemy do schłodzonej mlecznej mieszanki. Całość mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
- Ptasie mleczko umieszczamy w kokilce/filiżance i zalewamy masą twarogową. Schładzamy w lodówce przez 4-5 godzin.
- Podajemy na zimno z owocami (np. ze świeżymi truskawkami lub granatem).
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.makecookingeasier.pl |
MOJA OPINIA: Z przepisu wychodzi około 6 serniczków. Przepis jest prosty, a smaczny. Naprawdę fajny deser, który nie jest przesłodzony. Pomysł z ptasim mleczkiem jest super, przełamuje delikatnie kwaskowy smak truskawek. POLECAM
MOJA OCENA: 5
![]() |
Truskawkowe ptasie mleczko, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz