Domowe serniczki

PRZEPIS Z MAKECOOKINGEASIER


Składniki:
  • 400 g twarogu trzykrotnie zmielonego (użyłam w kostce)
  • 6-8 pianek Ptasie Mleczko®
  • 250 ml mleka 3,2 %
  • 150 ml śmietanki 36 %
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 400 g mrożonych truskawek (lub świeżych)
Przygotowanie:
  • Mleko i śmietanę gotujemy z cukrem, dodajemy żelatynę, mieszamy i schładzamy. Zmielony twaróg łączymy ze zmiksowanymi truskawkami i dodajemy do schłodzonej mlecznej mieszanki. Całość mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
  • Ptasie mleczko umieszczamy w kokilce/filiżance i zalewamy masą twarogową. Schładzamy w lodówce przez 4-5 godzin.
  • Podajemy na zimno z owocami (np. ze świeżymi truskawkami lub granatem).

Oryginalne wykonanie z www.makecookingeasier.pl

MOJA OPINIA: Z przepisu wychodzi około 6 serniczków. Przepis jest prosty, a smaczny. Naprawdę fajny deser, który nie jest przesłodzony. Pomysł z ptasim mleczkiem jest super, przełamuje delikatnie kwaskowy smak truskawek. POLECAM

MOJA OCENA: 5



Truskawkowe ptasie mleczko, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze