Sznycle z indyka z papryką, suszonymi pomidorami i mozzarellą

SPRAWDZONY PRZEPIS

Składniki:
  • sznycle z indyka
  • pół papryki czerwonej
  • 4 suszone pomidory
  • kulka mozzarelli w zalewie
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  • Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oliwy z pomidorów suszonych. Wymieszać z pomidorami, posolić, popieprzyć i zblendować.
  • Mięso lekko posolić i popieprzyć, rozłożyć na papierze do pieczenia, posmarować przygotowanym pesto paprykowym. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
  • Wyjąć na chwilę mięso, ułożyć na nim plasterki mozzarelli i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.

Sznycle z indyka z mozzarellą, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

MOJA OPINIA: Długość pieczenia sznycli zależy od ich grubości, ważne żeby nie przesadzić, myślę, że nawet 15 min jest bezpiecznym czasem. Indyk nie lubi długo siedzieć w piekarniku;) Są smaczną alternatywą, bardzo prostą w przygotowaniu.


Komentarze