Zupa krem ze szpinaku z serem gorgonzola


PRZEPIS Z WĘDROWIEC STARY

Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g)
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 szklanki śmietanki 30 proc.
  • sól, pieprz
  • 1/2 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 100 g sera gorgonzola
Przygotowanie:
  • Na dno dużego garnka wlej oliwę, dodaj czosnek i podgrzewaj przez 1-2 minuty na średnim ogniu. 
  • Dodaj szpinak i smaż kilka minut, od czasu do czasu mieszając, by szpinak nie przywarł do dna. 
  • Dopraw sola i pieprzem, podgrzewaj jeszcze 1-2 minut. Dodaj bulion i zmiksuj na gładki krem. 
  • Dodaj śmietankę i podgrzewaj 1-2 minuty. W ostatniej chwili przed podaniem dodaj do zupy pokruszony ser gorgonzola. 

Oryginalne wykonanie z www.wedrowiecstary.wordpress.com

MOJA OPINIA: Ładnie wygląda, gorzej smakuje. W zasadzie zupa jest mdła, może to była wina mojego szpinaku, nie wiem.

MOJA OCENA: 3


Krem ze szpinaku, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze