PRZEPIS Z WĘDROWIEC STARY
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g)
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 szklanki śmietanki 30 proc.
- sól, pieprz
- 1/2 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
- 100 g sera gorgonzola
- Na dno dużego garnka wlej oliwę, dodaj czosnek i podgrzewaj przez 1-2 minuty na średnim ogniu.
- Dodaj szpinak i smaż kilka minut, od czasu do czasu mieszając, by szpinak nie przywarł do dna.
- Dopraw sola i pieprzem, podgrzewaj jeszcze 1-2 minut. Dodaj bulion i zmiksuj na gładki krem.
- Dodaj śmietankę i podgrzewaj 1-2 minuty. W ostatniej chwili przed podaniem dodaj do zupy pokruszony ser gorgonzola.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.wedrowiecstary.wordpress.com |
MOJA OPINIA: Ładnie wygląda, gorzej smakuje. W zasadzie zupa jest mdła, może to była wina mojego szpinaku, nie wiem.
MOJA OCENA: 3
![]() |
Krem ze szpinaku, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz