Roladki drobiowe z cukinią


PRZEPIS Z DORADCA SMAKU

Składniki:
  • 1 cukinia
  • 1 kulka sera mozarella
  • Bułka tarta 
  • olej rzepakowy
  • 3 sznycle z indyka
  • 1 jajko
  • Przyprawa do ziemniaków 
  • Przyprawa do kurczaka 
  • Pieprz kolorowy ziarnisty
  • Sól morska

Przygotowanie:
  • Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw oraz rozbijamy sznycle z indyka. 
  • Cukinię krótko podsmażamy by była lekko chrupka. Przyprawiamy odrobiną soli i rozgniecionym w moździerzu kolorowym pieprzem.
  • Sznycle z indyka rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka. Układamy cukinię i plastry mozzarelli. 
  • Zawijamy mięso formując roladki. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy. 
  • Po smażeniu odkładamy na ręcznik papierowy by odsączyć roladki ze zbędnego tłuszczu.

Oryginalne wykonanie z www.doradcasmaku.pl

MOJA OPINIA: Roladki są smaczne i bardzo delikatne. Jeżeli ktoś woli mocniejsze smaki, warto dodać coś jeszcze do farszu bądź użyć więcej pieprzu.

MOJA OCENA: 5

Komentarze