PRZEPIS Z DORADCA SMAKU
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 kulka sera mozarella
- Bułka tarta
- olej rzepakowy
- 3 sznycle z indyka
- 1 jajko
- Przyprawa do ziemniaków
- Przyprawa do kurczaka
- Pieprz kolorowy ziarnisty
- Sól morska
Przygotowanie:
- Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw oraz rozbijamy sznycle z indyka.
- Cukinię krótko podsmażamy by była lekko chrupka. Przyprawiamy odrobiną soli i rozgniecionym w moździerzu kolorowym pieprzem.
- Sznycle z indyka rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka. Układamy cukinię i plastry mozzarelli.
- Zawijamy mięso formując roladki. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy.
- Po smażeniu odkładamy na ręcznik papierowy by odsączyć roladki ze zbędnego tłuszczu.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.doradcasmaku.pl |
Komentarze
Prześlij komentarz