Paluszki francuskie z szynką


PRZEPIS Z NAJSMACZNIEJSZE

Składniki:
  • płat ciasta francuskiego
  • szynka szwarcwaldzka
  • 50 g żółtego sera
  • słodka czerwona papryka
Przygotowanie:
  • Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na niej plastry szynki, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach żółty ser. Przypraw słodką czerwoną papryką.
  • Ciasto pokrój na 1,5 cm plasterki i zwić tak, aby powstała spiralka. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp pozostałym startym serem oraz czerwoną papryką.
  • Paluszki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 17 minut. Po tym czasie paluszki wyjmij z piekarnika i przestudź na kratce.

Oryginalne wykonanie z www.najsmaczniejsze.pl

MOJA OPINIA: Bardzo fajna przekąska np. do piwa. Szybko się je przygotowuje, dobrze się prezentują na imprezie. Posypałam je ostrą papryką, warto poeksperymentować z przyprawami albo rodzajami sera.

MOJA OCENA: 5


Paluszki z ciasta francuskiego, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com


Komentarze