PRZEPIS Z NAJSMACZNIEJSZE
Składniki:
- płat ciasta francuskiego
- szynka szwarcwaldzka
- 50 g żółtego sera
- słodka czerwona papryka
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na niej plastry szynki, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach żółty ser. Przypraw słodką czerwoną papryką.
- Ciasto pokrój na 1,5 cm plasterki i zwić tak, aby powstała spiralka. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp pozostałym startym serem oraz czerwoną papryką.
- Paluszki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 17 minut. Po tym czasie paluszki wyjmij z piekarnika i przestudź na kratce.
![]() |
| Oryginalne wykonanie z www.najsmaczniejsze.pl |
MOJA OPINIA: Bardzo fajna przekąska np. do piwa. Szybko się je przygotowuje, dobrze się prezentują na imprezie. Posypałam je ostrą papryką, warto poeksperymentować z przyprawami albo rodzajami sera.
MOJA OCENA: 5
![]() |
| Paluszki z ciasta francuskiego, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |


Komentarze
Prześlij komentarz