SPRAWDZONY PRZEPIS
Składniki:
Składniki:
- 2 kg ziemniaków,
- 1 jajko,
- cebula,
- 15 g boczku,
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki pszennej
Przygotowanie:
- Ziemniaki zetrzeć na tarce.
- Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podpiec na patelni.
- Wymieszać ziemniaki, boczek, cebulę razem. Dodać jajko, mąkę, doprawić solą i pieprzem. Można dosypać więcej mąki jeśli ciasto jest za rzadkie (powinno wyglądać tak jak ciasto na placki ziemniaczane).
- Wylać na wysmarowaną olejem blaszkę. Piec w 180 stopniach półtorej godziny do dwóch godzin.
![]() |
Kigiel ziemniaczany, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz