SPRAWDZONY PRZEPIS
Składniki:
Składniki:
- dwie paczki biszkoptów okrągłych,
- szklanka mleka,
- duże opakowanie wiórek kokosowych,
- dżem porzeczkowy,
- gotowy krem do ciast (no do karpatki)
Przygotowanie:
- Jedno ciastko posmarować dość obficie dżemem, na drugie nałożyć gotowy już krem, skleić je razem.
- Ciastko zamoczyć na krótką chwile w mleku i obtoczyć wiórkami.
- Ciasteczka ułożyć na blasze i pozostawić do wyschnięcia na noc.
|
MOJA OPINIA: Ciastka robi się bardzo szybko, a są bardzo smaczne i robią wrażenie na gościach. Gotowe są zwykle na drugi dzień, ponieważ muszą przeschnąć po umoczeniu w mleku.
Ciasteczka z biszkoptów, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Bardzo fajne wychodzą te ciastka z biszkoptów. Super przepis, rodzinka się zajada!
OdpowiedzUsuń