PRZEPIS Z KAMIS
Składniki:
- 250g czerwonej fasoli
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 500g mielonego mięsa
- pomidory z puszki
- przyprawa kuchni meksykańskiej
- sól
- Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w drobna kostkę.
- Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i paprykę, aż się zeszklą. Dodajemy pomidory i wszystko mieszamy.
- Po paru minutach dodajemy mięso i przyprawę do potraw kuchni meksykańskiej, wszystko solimy.
- Namoczoną wcześniej fasole, gotujemy. Kiedy mięso już ściemnieje, dodajemy fasolę i jeszcze chwilę razem gotujemy.
![]() |
| Chili con carne, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |

Komentarze
Prześlij komentarz