Chili con carne


PRZEPIS Z KAMIS

Składniki:
  • 250g czerwonej fasoli
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 500g mielonego mięsa
  • pomidory z puszki
  • przyprawa kuchni meksykańskiej
  • sól
Przygotowanie:
  • Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w drobna kostkę.
  • Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i paprykę, aż się zeszklą. Dodajemy pomidory i wszystko mieszamy.
  • Po paru minutach dodajemy mięso i przyprawę do potraw kuchni meksykańskiej, wszystko solimy.
  • Namoczoną wcześniej fasole, gotujemy. Kiedy mięso już ściemnieje, dodajemy fasolę i jeszcze chwilę razem gotujemy.

Chili con carne, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

MOJA OPINIA: przepis wzięłam z opakowania przyprawy kuchni meksykańskiej, stąd też nie ma zdjęcia oryginalnej potrawy. Danie jest smaczne i pożywne, dobre na brzydką pogodę. Smaczne, szybkie do przygotowania, ale ciężkie stąd moja ocena.

MOJA OCENA: 4,5


Komentarze