Pasta do chleba z brokuła i fety


PRZEPIS Z JADŁONOMIA

Składniki:
  • jeden brokuł
  • 200 g sera typu Feta
  • 2 ząbki czosnku (ja dodaję 3 1/2)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  • Brokuła ugotować na parze lub w osolonej wodzie, powinno to zająć około 8-10 minut w garnku i około 5 w parowarze. Uważać, aby go nie rozgotować.
  • W misce umieścić brokuła, ser i posiekany czosnek. Czosnek posiekać a nie przeciskać przez praskę. Doprawić solą i pieprzem i zblendować na gładką masę. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, po tym czasie można już jeść.
Oryginalne wykonanie z www.jadlonomia.com


MOJA OPINIA: Przy tej paście trzeba uważać z ilością czosnku. Zapach jej nie jest zachęcający, ale jest pyszna, zdrowa i to fajna odmiana. Z taką pastą na kanapce dobrze jest rozpocząć dzień;)

MOJA OCENA: 5


Pasta na kanapkę z brokuła i fety, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com


Komentarze