Norweskie rieski




PRZEPIS Z WEGETARIANIE

Składniki:
  • 5 ziemniaków
  • 3 łyżki mąki (u mnie pełnoziarnista)
  • jajo
  • dwie szczypty soli
Przygotowanie:
  • Ziemniaki gotujemy w mundurkach. 
  • Studzimy, przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajko, mąkę sól i zagniatamy. 
  • Formujemy niewielkie placki.
  • Pieczemy w piekarniku aż do momentu zbrązowienia skórki.

Oryginalne wykonanie z www.palcelizac.gazeta.pl


MOJA OPINIA: 
Po tym nieudanym eksperymencie znalazłam przepis na inne rieski, być może kiedyś wypróbuję. Spodziewałam się czegoś innego, wyszły kotlety z mąki i ziemniaków, miękkie w środku, z wierzchu mają skórkę, która jest gumowa i można łatwo ją oderwać od reszty. Być może z dobrym sosem da się je zjeść. 

MOJA OCENA: 2


Norweskie rieski, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com





Komentarze