Grillowane polędwiczki wieprzowe


PRZEPIS Z KUCHNIA POD ŚWIERKAMI

Składniki:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz
Przygotowanie:
  • Polędwiczki pokrój w plastry, lekko rozpłaszcz nożem (ewentualnie można lekko rozbić). 
  • Wymieszaj składniki marynaty i dokładnie polej mięso. 
  • Zostaw w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut. 
  • Grilluj po 2 minuty z każdej strony. 
  • Ponieważ marynata zawiera szybko karmelizujący się miód, trzeba uważnie pilnować, żeby ogień nie był za duży, gdyż mięso może za mocno się przypalić.
Oryginalne wykonanie z www.mycuisine.blox.pl

MOJA OPINIA: Moje polędwiczki aż tak ładnie nie wyglądały, za to były przepyszne. Polecam danie. Idealne na szybko obiad przygotowany zaraz po pracy. Polędwiczkę przygotowuje się chwilę, 2 minuty z każdej strony ją pieczemy i to wystarczy. Dłuższe trzymanie na patelni spowoduje wysuszenie mięsa. Podała ją z puree brokułowym, smaki fajnie się zgrały.

MOJA OCENA: 5


Grillowana polędwiczka w miodzie, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com





Komentarze