Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem


PRZEPIS OD OLI

Składniki:
  • opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku,
  • 1 serek topiony śmietankowy,
  • puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju,
  • makaron rurki 300 g,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa

Przygotowanie:
  • Posiekany czosnek z cebulą podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy.
  • Na patelnię dodać pokrojony w kostkę serek i mieszać aż się rozpuści. 
  • Dodać do całości odmrożony szpinak i wymieszać. Gotować 5 minut.
  • Następnie dodać tuńczyka z niewielką ilością oleju z puszki. Gotować 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
  • Ugotowany al dente makaron wrzucić na patelnię i wymieszać.

Szpinak z tuńczykiem, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

MOJA OPINIA: Przepis jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania. Dodałam dwa serki, ale jeden też dałby radę. Połączenie tuńczyka ze szpinakiem mnie zaskoczyło smakiem - polecam.

MOJA OCENA: 5



Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com


Komentarze