PRZEPIS OD OLI
Składniki:
- opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku,
- 1 serek topiony śmietankowy,
- puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju,
- makaron rurki 300 g,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- sól,
- pieprz,
- oliwa
Przygotowanie:
- Posiekany czosnek z cebulą podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy.
- Na patelnię dodać pokrojony w kostkę serek i mieszać aż się rozpuści.
- Dodać do całości odmrożony szpinak i wymieszać. Gotować 5 minut.
- Następnie dodać tuńczyka z niewielką ilością oleju z puszki. Gotować 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
- Ugotowany al dente makaron wrzucić na patelnię i wymieszać.
![]() |
| Szpinak z tuńczykiem, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
.jpg)

Komentarze
Prześlij komentarz