PRZEPIS Z KULINARNE PRZEBOJE
Składniki:
- 100 g sera pleśniowego,
- 300 g serka topionego,
- 300 ml bulionu,
- 200 ml kremówki,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- W garnku podgrzać 300ml bulionu.
- Następnie wlać śmietanę, wymieszać. Zagotować.
- Serki topione pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu. Mieszać co jakiś czas.
- Gdy serki się już roztopią, a sos zacznie gęstnieć dodać pokrojony na kawałki ser pleśniowy oraz posiekaną natkę pietruszki i jeszcze chwilę pogotować.
- Sos można ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli bulion nie był wcześniej dość dobrze doprawiony.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.kulinarneprzeboje.pl |
Komentarze
Prześlij komentarz