SPRAWDZONY PRZEPIS!
Składniki:
- muszle makaronowe 150 g,
- boczniaki 0.5 kg
- garść orzechów włoskich,
- sos sojowy,
- pół szklanki bulionu
- mała kiść winogron czerwonych,
- sól, pieprz,
- olej (użyłam z orzechów włoskich, może być zwykły)
- Makaron ugotować al dente. Boczniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć chwilę.
- Do boczniaków dodać orzechy włoskie i smażyć 2 minuty.
- Boczniaki zalać bulionem i dusić do momentu aż będą miękkie.
- Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem i smażyć do momentu aż zostanie tylko trochę wody na patelni.
- Do boczniaków dodać makaron, wymieszać i podpiec jeszcze 2 minuty. Ułożyć danie na talerzach.
- Pokroić winogrono na połówki i obficie dodać makaronu z boczniakami (można wymieszać, ale dopiero na talerzu). Smacznego.
Muszle z boczniakami i winogronami, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz