Kruche rogaliki




PRZEPIS Z Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA

Składniki:
  • 250 g serka homogenizowanego,
  • 3 szklanki mąki,
  • 250 g margaryny,
  • powidła

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na koło. Podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć małą łyżeczkę konfitury i zwijać w rogaliki.
  • Przygotowne rogaliki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy aż do uzyskania pięknego złotego koloru w temperaturze piekarnika 180 stopni(około 20 minut).
  • Upieczone rogaliki smarujemy lukrem.
Oryginalne wykonanie z www.zpierwszegotloczenia.pl

MOJA OPINIA: Rogaliki nadziewałam Nutellą oraz powidłami śliwkowymi. Nie polewałam ich lukrem, niektóre posypałam cukrem pudrem. Ciasto jest smaczne i mało słodkie. Jednak rogaliki twardawe i zapychające. Są dobre, jednak jadłam smaczniejsze. Plus za użycie serka homogenizowanego, nie śmietany.

MOJA OCENA: 4,5

Domowe rogaliki, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze