PRZEPIS Z Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA
Składniki:
- 250 g serka homogenizowanego,
- 3 szklanki mąki,
- 250 g margaryny,
- powidła
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na koło. Podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć małą łyżeczkę konfitury i zwijać w rogaliki.
- Przygotowne rogaliki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy aż do uzyskania pięknego złotego koloru w temperaturze piekarnika 180 stopni(około 20 minut).
- Upieczone rogaliki smarujemy lukrem.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.zpierwszegotloczenia.pl |
MOJA OPINIA: Rogaliki nadziewałam Nutellą oraz powidłami śliwkowymi. Nie polewałam ich lukrem, niektóre posypałam cukrem pudrem. Ciasto jest smaczne i mało słodkie. Jednak rogaliki twardawe i zapychające. Są dobre, jednak jadłam smaczniejsze. Plus za użycie serka homogenizowanego, nie śmietany.
MOJA OCENA: 4,5
Domowe rogaliki, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz