Pasta brokułowa z makaronem


SPRAWDZONY PRZEPIS!


Składniki:
  • makaron rurki - 100 g
  • brokuł,
  • ząbek czosnku,
  • ser camembert,
  • pomidor (1, można zrezygnować),
  • oliwa,
  • pieprz,,
  • sól
  • zioła prowansalskie,
  • (można dodać uduszoną 1 cebulę razem z pomidorem)


Przygotowanie:
  • Gotujemy makaron al-dente. Brokuły przyrządzamy na parze bądź w garnku z wodą aż będą bardzo miękkie.
  • Następnie wrzucamy brokuły na patelnię i rozdrabniamy je widelcem, polewamy lekko oliwą, podsmażamy dodając obranego ze skóry i pokrojonego w grubszą kostkę pomidora i drobno posiekany czosnek. Przyprawiamy solą, ziołami i dużą ilością pieprzu. W trakcie dolewamy odrobinę wody.
  • Po 5 minutach dodajemy pokrojony w kostkę ser. Kiedy ser się rozpuści dodajemy makaron, mieszamy i czekamy aż woda się wygotuje. 
Pasta brokułowa, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Pasta brokułowa, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze