SPRAWDZONY PRZEPIS!
Składniki:
- makaron rurki - 100 g
- brokuł,
- ząbek czosnku,
- ser camembert,
- pomidor (1, można zrezygnować),
- oliwa,
- pieprz,,
- sól
- zioła prowansalskie,
- (można dodać uduszoną 1 cebulę razem z pomidorem)
- Gotujemy makaron al-dente. Brokuły przyrządzamy na parze bądź w garnku z wodą aż będą bardzo miękkie.
- Następnie wrzucamy brokuły na patelnię i rozdrabniamy je widelcem, polewamy lekko oliwą, podsmażamy dodając obranego ze skóry i pokrojonego w grubszą kostkę pomidora i drobno posiekany czosnek. Przyprawiamy solą, ziołami i dużą ilością pieprzu. W trakcie dolewamy odrobinę wody.
- Po 5 minutach dodajemy pokrojony w kostkę ser. Kiedy ser się rozpuści dodajemy makaron, mieszamy i czekamy aż woda się wygotuje.
| Pasta brokułowa, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
| Pasta brokułowa, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz