PRZEPIS OD MARTY
Składniki:
- opakowanie szpinaku,
- dwa trójkąty sera pleśniowego błękitny lazur,
- mała cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- kilka pomidorów suszonych,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- śmietanka 30%,
- makaron
- oliwa
- przyprawa do spaghetti
Przygotowanie:
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Na dwóch łyżkach oliwy smażyć szpinak.
- W tym samym czasie na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po zeszkleniu się cebuli dolać wino, następnie pokruszony ser.
- Gdy ser się rozpuści przyprawić sos przyprawą do spaghetti.
- Jeżeli szpinak będzie już gotowy dodać do niego pokrojone w kostkę suszone pomidory (około 6 sztuk). Podpiec je razem ze szpinakiem przez chwilę.
- Gotowy szpinak wrzucić do sosu serowego. Dolać śmietanki wedle uznania.
- Do sosu dodać makaron i mieszać do momentu aż zgęstnieje.
| Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
MOJA OPINIA: przepis dostałam od koleżanki, która podpatrzyła go u Pana Roberta Sowy. Makaron jest przepyszny. Szybki w przygotowaniu. Sos można traktować jako dip do mięs. POLECAM!
MOJA OCENA: 5
Komentarze
Prześlij komentarz