Wafle z masą krówkową



PRZEPIS Z MARTOOHNA

Składniki:
  • wafle,
  • masa krówkowa

Przygotowanie:
  • Rozpakowujemy wafle z opakowania. Bierzemy pierwszy i kładziemy na desce, bardziej chropowatą stroną do góry. Rozsmarowujemy masę na waflach tak, aby przy brzegach pozostawić trochę wolnej powierzchni (po przykryciu kolejnym waflem, masa może rozchodzić się na boki). Czynność powtarzamy aż do ostatniego wafla (albo końca masy). 
  • Na koniec przyciskamy wszystkie wafle aby masa lepiej je skleiła i odstawiamy na jakiś czas. Następnie zabieramy się za krojenie wafli na mniejsze części. Jakie to będą, już zależy od naszej inwencji twórczej. Mogą to być kwadraty, prostokąty, trójkąty, czego dusza zapragnie. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce, aby masa trochę zastygła.


Oryginalne wykonanie z www.martoohna.blogspot.com

MOJA OPINIA: prosty i szybki przepis na łatwą przekąskę. Ja masę krówkową zrobiłam sama, ale można wykorzystać tę ze sklepu. Wafle są smaczne, dobre do zaproponowania znajomym do kawy. Zaznaczam, że są bardzo słodkie.

MOJA OCENA: 4

Wafle z masą krówkową, www.sprawdzamyprzepisy.pl


Komentarze