PRZEPIS Z MAKE COOKING EASIER
Składniki:
- 500 g świeżego bobu,
- 1 pęczek koperku,
- 6-8 plastrów wędzonego boczku,
- garść świeżej bazylii,
- oliwa,
- sól morska
Przygotowanie:
- Bób ugotować w osolonej wodzie.
- Wędzony boczek pokroić w plastry i podsmażyć. Dodać szczyptę soli, ugotowany bób i posiekany koperek. Podsmażać kilka minut.
- Skropić oliwą i posypać liśćmi bazylii.
Oryginalne wykonanie z www.makecookingeasier.pl |
MOJA OPINIA: gotowany bób najlepszy, ale ta wersja jest całkiem smaczna. Dałam 6 plastrów boczku i jego smak ewidentnie dominował. Koniecznie na koniec należy skropić danie oliwą - bez tego jest bardzo suche. Fajna, smaczna przekąska (sycąca), jednak nic wybitnego.
MOJA OCENA: 4
Smażony bób z czosnkiem, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz