Smażony bób z boczkiem



PRZEPIS Z MAKE COOKING EASIER

Składniki:
  • 500 g świeżego bobu,
  • 1 pęczek koperku,
  • 6-8 plastrów wędzonego boczku,
  • garść świeżej bazylii,
  • oliwa,
  • sól morska

Przygotowanie:
  • Bób ugotować w osolonej wodzie.
  • Wędzony boczek pokroić w plastry i podsmażyć. Dodać szczyptę soli, ugotowany bób i posiekany koperek. Podsmażać kilka minut.
  • Skropić oliwą i posypać liśćmi bazylii.

Oryginalne wykonanie z www.makecookingeasier.pl

MOJA OPINIA:  gotowany bób najlepszy, ale ta wersja jest całkiem smaczna. Dałam 6 plastrów boczku i jego smak ewidentnie dominował. Koniecznie na koniec należy skropić danie oliwą - bez tego jest bardzo suche. Fajna, smaczna przekąska (sycąca), jednak nic wybitnego.

MOJA OCENA: 4

Smażony bób z czosnkiem, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com



Komentarze