Łosoś w orzechowej panierce



PRZEPIS Z BIEDRONKA

Składniki:

  • masło - 100 g,
  • musztarda - 3 łyżki,
  • miód - 1 łyżka,
  • bułka tarta - 4 łyżki,
  • drobno posiekane orzechy włoskie - 4 łyżki,
  • drobno posiekana natka pietruszki - 4 łyżeczki,
  • sól,
  • pieprz,
  • filet z łososia - 400 g


Przygotowanie:
  • W małej misce wymieszaj roztopione masło, musztardę i miód. Odłóż ją na bok. W kolejnej miseczce wymieszaj tartą bułkę, orzechy i pietruszkę.
  • Filet potnij na 4 cm paski, posól i dopraw pieprzem. Wysmaruj każdy filet mieszanką musztardowo – miodową. Posyp bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką.
  • Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku rozgrzanym.

Oryginalne wykonanie z www.biedronka.pl


MOJA OPINIA: łosoś jest bardzo smaczny. Jednak przepis niekompletny. Ja piekłam rybę w 170 stopniach 25 minut, można ten czas skrócić do 20 minut. Naczynia żaroodporne miałam odkryte, dobrze jest przez 15 minut mieć je zakryte, a na koniec odkryć, żeby panierka się przypiekła. Polecam spróbować, ryba ma delikatny smak.

MOJA OCENA: 4.5


Łosoś w orzechowej panierce, www.sprawdzamyprzepisy.pl




Komentarze