PRZEPIS Z BIEDRONKA
Składniki:
- masło - 100 g,
- musztarda - 3 łyżki,
- miód - 1 łyżka,
- bułka tarta - 4 łyżki,
- drobno posiekane orzechy włoskie - 4 łyżki,
- drobno posiekana natka pietruszki - 4 łyżeczki,
- sól,
- pieprz,
- filet z łososia - 400 g
Przygotowanie:
- W małej misce wymieszaj roztopione masło, musztardę i miód. Odłóż ją na bok. W kolejnej miseczce wymieszaj tartą bułkę, orzechy i pietruszkę.
- Filet potnij na 4 cm paski, posól i dopraw pieprzem. Wysmaruj każdy filet mieszanką musztardowo – miodową. Posyp bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką.
- Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku rozgrzanym.
![]() |
| Oryginalne wykonanie z www.biedronka.pl |
MOJA OPINIA: łosoś jest bardzo smaczny. Jednak przepis niekompletny. Ja piekłam rybę w 170 stopniach 25 minut, można ten czas skrócić do 20 minut. Naczynia żaroodporne miałam odkryte, dobrze jest przez 15 minut mieć je zakryte, a na koniec odkryć, żeby panierka się przypiekła. Polecam spróbować, ryba ma delikatny smak.
MOJA OCENA: 4.5
| Łosoś w orzechowej panierce, www.sprawdzamyprzepisy.pl |

Komentarze
Prześlij komentarz