PRZEPIS Z VOYAGE DEGUSTACJE
Składniki:
- Ugotowane muszle makaronowe wg. opisu na opakowaniu,
- 1 op. mięsa mielonego (200 g),
- 30 g sera żółtego,
- 1 papryka,
- 1 cebula czerwona,
- garść natki pietruszki,
- 3 ząbki czosnku,
- mały słoik przecieru pomidorowego,
- przyprawy: do mięsa mielonego, sól morska, pieprz cayenne, curry
Przygotowanie:
- Mięso mielone przesmażyć na patelni, doprawić przyprawami.
- W mikserze zmiksować paprykę, czosnek, cebulę i pietruszkę, dodać do mięsa. Następnie dodać przecier pomidorowy i wszystko wymieszać.
- Gotowy farsz nakładać do muszelek. posypać startym serem muszle i zapiekać przez ok 15 min na termoobiegu w temp. 180 st. C.
| Oryginalne wykonanie z www.voyagedegustacje.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz