Nadziewane muszle makaronowe




PRZEPIS Z VOYAGE DEGUSTACJE

Składniki:
  • Ugotowane muszle makaronowe wg. opisu na opakowaniu,
  • 1 op. mięsa mielonego (200 g),
  • 30 g sera żółtego,
  • 1 papryka,
  • 1 cebula czerwona,
  • garść natki pietruszki,
  • 3 ząbki czosnku,
  • mały słoik przecieru pomidorowego,
  • przyprawy: do mięsa mielonego, sól morska, pieprz cayenne, curry

Przygotowanie:
  • Mięso mielone przesmażyć na patelni, doprawić przyprawami. 
  • W mikserze zmiksować paprykę, czosnek, cebulę i pietruszkę, dodać do mięsa. Następnie dodać przecier pomidorowy i wszystko wymieszać. 
  • Gotowy farsz nakładać do muszelek. posypać startym serem muszle i zapiekać przez ok 15 min na termoobiegu w temp. 180 st. C.

Oryginalne wykonanie z www.voyagedegustacje.blogspot.com


MOJA OPINIA: muszle mają genialny smak, robi się je szybko i łatwo. Są przepyszne. Jeżeli chodzi o szczegóły podczas przygotowania to użyłam 250 g makaronu, około 150 g sera żółtego, a warzyw nie udało mi się zmiksować na surowo (nie mam takiego sprzętu), więc poddusiłam je chwilę z przecierem pomidorowym i wtedy zmiksowałam. Polecam. Pyyyyszne;)

MOJA OCENA: 5!


Nadziewane muszle makaronowe, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com





Komentarze