PRZEPIS Z POEZJA SMAKU
Składniki:
- 8 jajek (6 ugotowanych i 2 surowe),
- 1 duża cebula,
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku (można zastąpić pietruszką),
- 3-4 łyżki tartego żółtego sera,
- 4 łyżki bułki tartej lub kaszy manny,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- bułka tarta do obtoczenia
Przygotowanie:
- Ugotować sześć jajek na twardo i pokroić w drobną kostkę bądź przemielić przez maszynkę do mielenia mięsa.
- Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.
- Do jajek dodać cebulę, starty ser, szczypiorek, bułkę tartą i wbijamy dwa surowe jajka. Dodajemy sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
- Formujemy kotlety z masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron jak tradycyjne kotlety.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.poezja-smaku.pl |
Komentarze
Prześlij komentarz