Domowe krówki



PRZEPIS Z EKSPERYMENTALNIE

Składniki:
  • 300 ml mleka skondensowanego,
  • 150 g cukru,
  • 65 g masła

Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki rozpuścić w garnku i gotować na małym ogniu około 15 minut.
  • Ciągle mieszać aż masa nabierze brązowego koloru i zrobi się gęsta.
  • Gotową masę przelać do foremki wyłożonej folią spożywczą - najlepiej małej by dało się pokroić cukierki.
  • Odstawić do ostygnięcia, następnie włożyć na kilka godzin do lodówki.
  • Pokroić i zawinąć w papierki.
Oryginalne wykonanie z www.eksperymentalnie.com

MOJA OPINIA:  niestety krówki nie wyszły. Żałuję, że nie sięgnęłam do oryginalnego przepisu, bo ten prezentowany na eksperymentalnie opierał się na nim. Gotowałam masę godzinę i była taka jak na zdjęciu. Czytałam komentarze i wiedziałam, że taka masa się nie nadaje. Wyszła smaczna, ale płynna. Dopiero w oryginalnym przepisie zobaczyłam, że mleczko miało być z puszki, ja skorzystałam z tego z kartonika. Jeszcze znajdę przepis na dobre mordoklejki!

MOJA OCENA: 1

Komentarze