PRZEPIS Z EKSPERYMENTALNIE
Składniki:
- 300 ml mleka skondensowanego,
- 150 g cukru,
- 65 g masła
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki rozpuścić w garnku i gotować na małym ogniu około 15 minut.
- Ciągle mieszać aż masa nabierze brązowego koloru i zrobi się gęsta.
- Gotową masę przelać do foremki wyłożonej folią spożywczą - najlepiej małej by dało się pokroić cukierki.
- Odstawić do ostygnięcia, następnie włożyć na kilka godzin do lodówki.
- Pokroić i zawinąć w papierki.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.eksperymentalnie.com |
MOJA OPINIA: niestety krówki nie wyszły. Żałuję, że nie sięgnęłam do oryginalnego przepisu, bo ten prezentowany na eksperymentalnie opierał się na nim. Gotowałam masę godzinę i była taka jak na zdjęciu. Czytałam komentarze i wiedziałam, że taka masa się nie nadaje. Wyszła smaczna, ale płynna. Dopiero w oryginalnym przepisie zobaczyłam, że mleczko miało być z puszki, ja skorzystałam z tego z kartonika. Jeszcze znajdę przepis na dobre mordoklejki!
MOJA OCENA: 1
Komentarze
Prześlij komentarz