Domowe batony czekoladowo-bananowe



PRZEPIS Z TYSIĄC KALORII

Składniki:
  •  2 szklanki płatek owsianych,
  • 2 banany,
  • 4 kostki gorzkiej czekolady,
  • imbir

Przygotowanie:
  • Uprażyć płatki owsiane na patelni teflonowej. 
  • Obrać banany ze skórki o rozgnieść widelcem.
  • Czekoladę posiekać na kawałeczki.
  • Wymieszać składniki i doprawić imbirem.
  • Foremkę (30X12 keksówkę) wyłożyć folią aluminiową.
  • Masę przełożyć do foremki i docisnąć tak aby była zwarta.
  • Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 
  • Kroić na kawałki jeszcze gorącą masę.
Oryginalne wykonanie z www.tysiackalorii.blogspot.com

MOJA OPINIA: batony robi się szybko i łatwo. Trochę się rozsypują przy krojeniu i nie są tak zwarte jak te na zdjęciu w oryginale, chociaż dociskałam je - tak jak było zaznaczone w przepisie. Są mało słodkie. Mają wilgotną konsystencję. W smaku czegoś im brakuje.

MOJA OCENA: 3,5

Domowe batony czekoladowe, www.sprawdzamyprzedpisy.pl


Komentarze