PRZEPIS Z W KUCHNI ZOUUZY
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 6 dużych pieczarek,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżeczka musztardy Djon,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podduszamy na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do przestudzenia.
- Jajka i pieczarki miksujemy w blenderze na pastę. Dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku. Smarujemy pastą kanapki, posypujemy szczypiorkiem.
Oryginalne wykonanie z www.uzouuzy.blogspot.com |
MOJA OPINIA: pasta jajeczna - niby nic takiego, a jednak ta była średnia. Na zdjęciu pasta wygląda na zmieloną, a w przepisie jest zblendowana, toteż zblendowałam i wyszła jednolita masa. Mocno czuć smak musztardy. Wolę jednak wersję z majonezem i bez blendowania.
MOJA OCENA: 3
Pasta jajeczna, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Oto mój przepis na dzisiejszą kolację.
OdpowiedzUsuń