Pasta jajeczna z pieczarkami




PRZEPIS Z W KUCHNI ZOUUZY



Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 6 dużych pieczarek,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżeczka musztardy Djon,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  • Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podduszamy na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do przestudzenia.
  • Jajka i pieczarki miksujemy w blenderze na pastę. Dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku. Smarujemy pastą kanapki, posypujemy szczypiorkiem.

Oryginalne wykonanie z www.uzouuzy.blogspot.com


MOJA OPINIA:  pasta jajeczna - niby nic takiego, a jednak ta była średnia. Na zdjęciu pasta wygląda na zmieloną, a w przepisie jest zblendowana, toteż zblendowałam i wyszła jednolita masa. Mocno czuć smak musztardy. Wolę jednak wersję z majonezem i bez blendowania. 

MOJA OCENA: 3


Pasta jajeczna, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com

Komentarze

Prześlij komentarz