PRZEPIS Z MAGAZYN KUCHNIA
Składniki, 2 porcje:
- 150 g wołowiny,
- 200 g makaronu,
- pół marchewki,
- pół pora,
- 2 łyżki oleju sezamowego,
- 2 ząbki czosnku,
- szczypiorek wraz z cebulką,
- 1 łyżeczka startego imbiru,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- łyżka sosu wocerstershire,
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
Przygotowanie:
- Gotować makaron około 5 minut, przelać zimną wodą i odsączyć.
- Rozgrzać wok, wlać olej. Smażyć wołowinę 3-4 minuty mieszając od czasu do czasu.
- Dodać czosnek i imbir i smażyć przez kolejne kilkanaście sekund.
- Dodać marchewkę, cebulę, selera i smażyć przez następne 2 minuty.
- Dodać cukier oraz sosy, smażyć przez minutę.
- Do woka włożyć makaron i smażyć aż się podgrzeje.
- Na koniec doprawić olejem sezamowym oraz dodatkowym sosem sojowym.
![]() |
Oryginalne wykonanie z www.magazyn-kuchnia.pl |
MOJA OPINIA: bardzo fajne i szybkie danie. Jeśli nie ma się sosu wocerstershire można sobie go darować. Czosnek i imbir oraz sos sojowy robią swoje. W oryginale użyto spaghetti , ja użyłam makaronu chińskiego - jest pyszny. Wołowina mięciutka i smaczna.
MOJA OCENA: 5
Makaron z wołowiną, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz