Parówki w cieście francuskim ze szpinakiem od WINIARY

PRZEPIS Z WINIARY

Składniki :
  • jedno opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 parówek
  • 200 g świeżego szpinaku,
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • ser żółty
  • przyprawy


    Przygotowanie:
    • Masło roztopić i dusić na nim szpinak ze zmiażdżonym czosnkiem około 8 minut. Doprawić do smaku jarzynką.
    • Na cieście francuskim rozłożyć farsz z szpinaku, na szpinaku ułożyć plastry sera.
    • Na każdy plaster sera położyć jedną parówkę. Całość zawinąć w rulon i podzielić na 6 kawałków.
    • Piecz w temp. 200 stopni przez 20-25 minut. Podawać na ciepło.

    MOJA OPINIA: Niestety w przepisie nie było zdjęcia. Bardzo prosta przekąska, smaczna i łatwa do przygotowania.
    MOJA OCENA: 5


    Parówki w cieście, www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com


    Komentarze